Csatlakozzanak a világ városai!

A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közös kampányt indít a nemzetközi szolidaritás jegyében. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaikban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You! vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki. Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, egyúttal buzdítani őket a kezdeményezéshez való csatlakozásra. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyarországi Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) is, és kifejezi szolidaritását a magyarországi szállodákkal.

A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt világszerte, és azokat főként, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a városokat, külön kiemelve az egészségügyben dolgozók áldozatos, életeket mentő munkáját. A 4U! felirat Nekik is szól.    

A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni. A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban.

A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus. 


A Fővárosi Önkormányzat, valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége várja a további csatlakozókat. A kezdeményezők arra kérik a résztvevőket és mindenkit, aki így fejezné ki a szolidaritását, hogy a csatolt, vagy akár a saját fotókat a #Light4Eachother, #Light4U üzenettel osszák meg a közösségi médiában.