Újra lehet céges rendezvényeket tartani!

Június 17-én megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet, és vele egy időben megjelentek a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti kormányrendeleti szabályok.

A zenés táncos rendezvények megtartására vonatkozóan az alábbi kormányrendelet született, mely 2020. június 18-án lépett hatályba: Zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés táncos rendezvények – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől- abban az esetben tarthatók meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetsége (Maresz ) felhívja a figyelmet arra, hogy rendeleti kormányzás megszűnése miatt minden eddigi, rendezvényekkel kapcsolatos más rendelet hatályát vesztette, így 2020. június 18-tól:

Létszámkorlátozás nélkül, bel– és kültéren megtartható minden egyéb rendezvény – ami nem zenés, táncos rendezvény, azaz például céges események, konferenciák, bemutatók, szakmai vásárok, csapatépítők.